Nyt Tegltag i København & Nordsjælland

Tegltag er et sikkert og solidt valg

Overvejer du, om et tegltag ville være en fornuftig og flot løsning til dit hus? Hos Jydsk Tagbyg A/S leverer og monterer vi tegltage af høj kvalitet. Mange års erfaring inden for tømrer- og tagarbejde betyder, at vi ikke alene er garant for et godt og holdbart stykke arbejde, men også at vi holder vores aftaler og leverer en løsning, både du og vi kan være tilfredse med.

Få et uforpligtende tilbudProcessen fra A til Z

4,6 / 5 stjerner (+50 anmeldelser)

Eksperter i nyt tegltag

Et nyt tegltag passer til de fleste bygninger

Du kan få tagsten i mange farver, former og materialer, men der er intet produkt, der kan matche et ægte tegltag. Et tegltag kan holde i over 100 år, og derfor er det en fornuftig løsning, hvis du ønsker den absolut bedste tagløsning til dit hus. Hos Jydsk Tagbyg A/S er vi eksperter i tegltag, og vi tilbyder mange forskellige løsninger.

Et tegltag holder typisk i dobbelt så lang tid som en billigere løsning, hvilket ikke alene sikrer dig hus bedst muligt og tilføjer et smukt og eksklusivt touch til din bolig – det højner også den samlede værdi af dit hus betragteligt. Du kan derfor se tegltaget som en investering, der afspejler sig direkte i en forøgelse af friværdien i din bolig.

Tegltaget er et af danskernes foretrukne valg, når det kommer til tagtyper. Det er en dyrere løsning end mange andre tagtyper, men på sigt vil det være en fornuftig investering, da det er langt mere slidstærkt og holdbart – og så isolerer det samtidig bedre, hvilket betyder, at du sparer penge på varmeregningen.

Tegltag har nogle gode fordele, som er værd at overveje:

  • Lang levetid og lang garanti.
  • Fåes i både lertegl, betontegl og lettegl.
  • Taget falmer ikke, men fastholder farven og glansen rene igennem.
  • Tegltag er ofte lig med en højere gensalgsværdi, da det holder sig så godt.

Tegltag er blandt de mest miljøvenlige byggematerialer på markedet

Et tegltag giver dig og din bolig mange fordele. Dels er teglstag en miljøvenlig løsning, der alene består af ler det vil sige hverken bindemidler eller tilsætningsstoffer. Det giver taget en stærk overflade og en økonomisk bevidst løsning, der sjældent kræver vedligeholdelse Dels er tegltag en yderst holdbar løsning i kraft af ler-materialerne. Dertil kommer, at tegltag fås i mange forskellige profiler til ethvert æstetisk og funktionelt behov.

Vi hjælper dig med at vurdere, om tagkonstruktionen på din bolig kan bære et tegltag. Vi er kompetente tagdækkere med mange års erfaring og kan derfor montere effektivt og pålideligt.

Tegltag er bygget til at modstå det danske klima

Der er mange gode grunde til, at du bør vælge et tegltag. I hvert fald hvis du ønsker det bedste, mest holdbare og smukkeste tag. Du kan få tagstenstyper, som er fremstillet af cement, beton og stål, mens et tegltag er fremstillet af hårdtbrændt ler, som er et råmateriale, der i Danmark stammer fra tertiær- og istiden.

Leren, som anvendes til tegltage, er nøje udvalgt og rig på mineraler, som smeltes sammen til én robust tagsten, når det brændes ved mere end 1.000° C. Fremstillingsprocessen gør, at teglstenen er utroligt vejrbestandigt, hvilket gør det til en klar fordel i Danmark, hvor vejret er omskifteligt.

Teglstenen har en hård og lukket overflade, som er modstandsdygtig og frostsikker – og derfor er et tegltag det oplagte valg i det skandinaviske klima, hvor vinteren er hård, og sommeren varm. Det skiftende klima stiller store krav til tagets konstruktion og tagstenenes type, og her er et tegltag den absolut bedste løsning på markedet.

Et nyt tegltag er en æstetisk tagløsning

Når du vælger et tegltag, får du ikke alene en robust løsning, som kan gå i arv fra generation til generation – du får en æstetisk løsning, som patinerer flot med tiden. I modsætning til andre materialer, som hurtigt bliver medtaget og kommer til at se slidte ud, er et tegltag et modstandsdygtigt alternativ, som kun bliver smukkere med tiden.

Tegltaget kræver af samme årsag langt mindre vedligeholdelse end de fleste andre tagtyper. Har du én gang haft en ægte teglsten mellem hænderne, kan det være svært at forestille dig et andet materiale, når du skal have skiftet tag. Der findes billigere løsninger, som rent visuelt har mange af de samme egenskaber, men ingen kan matche ægte tegl.

Du kan få teglsten i et hav af forskellige farver, men du bør vælge én, som matcher dit specifikke hus og den stil, som det er bygget i. Hvis du er i tvivl om, hvilken farve tegltag du skal vælge, har vi en farveoversigt, hvor du kan se de mange forskellige muligheder – og vi kan også medbringer eksempler, så du har noget fysisk at forholde dig til.

Et nyt tegltag er en langsigtet investering

Tagsten, fremstillet af ægte tegl, holder i dobbelt så lang tid som billigere alternativer. Selvom det er en dyrere løsning nu og her, vil det på sigt være den absolut billigste løsning. Samtidig vil et tegltag få boligvurderingen til at stige markant, hvorfor tegltaget kan ses som værende en opsparing i din boligs friværdi.

Herudover virker et tegltag mere isolerende end mange andre tagtyper, og du vil derfor spare penge på varmeregningen i hele tagets levetid. Vi tilbyder desuden isolering med papiruld, som er et miljøvenligt og effektivt isoleringsmateriale – og det er en god idé at få efterisoleret i samme omgang, som du får lagt nyt tag, da det gør isoleringsarbejdet langt mindre tidskrævende.

Hvis dit tag på nuværende tidspunkt er dårligt isoleret, kan det i mange tilfælde betale sig på den lange bane at få lagt et nyt tag, da det er en investering, som på sigt vil tjene sig selv hjem. Tegltaget er en oplagt mulighed, hvis du ønsker et velisoleret tag, som højner din boligs værdi, æstetik og isoleringsevne.

Hvor lang tid holder et nyt tegltag?

Som udgangspunkt holder et nyt tegltag omkring 60-100 år, men mange af teglstenene holder længere tid. Et nyt teglstenstag har således en længere levetid end selve tagkonstruktionen og undertaget. Derfor har tagkonstruktionen og undertaget også en afgørende indflydelse på, hvor lang tid et teglstenstag kan holde.

Et tegltag er i sig selv ikke tæt, og det er da også normalt, at man kan kigge gennem de revner, der er mellem stenen. Derfor bør et teglstenstag lægges med et undertag, hvis du ønsker den mest optimale og beskyttende løsning.

Vi sikrer, at undertaget har tilstrækkelig ventilation både mellem isolering og undertag, men også mellem undertag og teglsten. Det modvirker og forebygger frostskader, som risikerer opstår på grund af vandindholdet i stenene.

Hvilke krav er der til ejendommen?

Tegltag passer til langt de fleste hustyper, men der kan være konstruktionsmæssige begrænsninger, som gør, at dit nuværende tag ikke bare kan udskiftes med et tegltag. Et eternittag er eksempelvis en let tagtype, hvorfor det ikke er sikkert, at tagkonstruktionen kan bære et tegltag, hvis den nuværende tagtype er eternit.

Lægtedimension, undertag, spærdimensioner, ventilation, afslutninger ved tagfoden samt inddækninger er alle forhold, som kan sætte begrænsninger. Vi undersøger naturligvis altid husets tagkonstruktion, før vi udarbejder et tilbud. Dermed er vi sikre på, at tagkonstruktionen rent faktisk kan bære et tegltag.

Tegltag fås i mange forskellige farver

Teglsten fås i mange forskellige farver og overflader, og det er vigtigt, at du vælger et tegltag, som matcher den øvrige boligstil. Vi kan hjælpe dig med at vurdere, hvilken farve der passer bedst til din bolig, hvis du er i tvivl – og vi har desuden en mobil udstilling, vi kommer forbi med, så du kan se eksempler på de forskellige typer.

De seneste år har sortglaserede teglsten være utroligt populære, men det er ikke altid den mest optimale løsning. I gamle dage var sortglaserede teglsten forbeholdt herregårde, slotte og andre eksklusive bygninger, da de giver boligen et pompøst og elegant udtryk – og derfor er det ikke sikkert, at de passer til en helt almindelig villa.

Herudover bør du være opmærksom på, at sortglaserede teglsten har et stort genskær, hvilket kan påføre gener for naboen. De egner sig af samme årsag ikke til lave bygninger, som er placeret tæt på anden beboelse – og det er vigtigt, at du har det med i dine overvejelser, før du vælger sortglaserede teglsten til dit nye tegltag.

Før du vælger farven på dine teglsten, skal du desuden gennemgå lokalplanen eller tinglyste servitutter på din bolig. Det kan være, at der er begrænsninger, som betyder, at du skal vælge tagsten i en bestemt farve, eller at du ikke må have eternittag. Det er vigtigt, at du tjekker dette, inden du får lagt tag, da kommunen ellers kan kræve, at du fjerner det igen.

Overflader på tegltag

Der findes overordnet set fire forskellige overflader, du kan vælge imellem, når du beslutter dig for at få lagt et nyt tegltag. Det er en god idé at sætte dig grundigt ind i de forskellige muligheder, før du vælger, da de har forskellige egenskaber, som kan være relevante for at være opmærksomme på.

Almindelige teglsten: Almindelige tagsten er brændt ved omkring 1.000° C. De har ikke fået overfladebehandling, hvilket betyder, at overfladen er mat og diffusionsåben, så der kan trænge damp igennem stenen.

Blådæmpede teglsten: En blådæmpet teglsten får sin farve, når teglstenen bliver brændt en ekstra gang i en særlig ovn, uden der tilføres ilt. Denne proces giver de ellers røde teglsten sin blå farve. Overfladen er ligesom almindelige teglsten diffusionsåbne og matte.

Engoberede teglsten: Her skelner man mellem to typer af overflader, som hver især går under betegnelsen naturengobering og ædelengobering. Ved begge overfladeformer påføres behandlingen på den ubrændte, tørrede teglsten, som efterfølgende brændes.

Når der er tale om en naturengobering, påføres den ubrændte teglsten et lag teglmel, som er tilsat farve og opløst i vand. Her er overfladen diffusionsåben og mat som ved de almindelige teglsten samt de blådæmåpede teglsten.

Ved ædelgobering påføres den ubrændte sten en matglasur, som fremstilles ved at tilsætte glasstøv til naturgoben. Det giver en smule anderledes overflade, som er delvist diffusionsåben og silkemat.

Glaserede teglsten: Denne type teglsten adskiller sig fra de øvrige, da den får en glat og glansfuld overflade. Den fremstilles ved, at stenen får en glasur samt farvepigment, og dette kan gøres på to måder.

Enten kan glasuren påføres den ubrændte, tørrede sten, som efterfølgende brændes. Alternativt kan den påføres den færdigbrændte teglsten, som efterfølgende brændes igen. Det giver en diffusionstæt og glansfuld overflade, som giver taget et eksklusivt look.

Hvilken type tegltag skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige tegltyper, og men det er vigtigt, at du vælger én, som passer til dit hus. Måske har du allerede gjort dig nogle tanker om, hvilket tegltag der passer til din bolig. Hvis ikke, kan du søge inspiration på nettet eller bevæge dig ud blandt nabohusene og se, om der er nogle, som har en type tegl, du også godt kunne tænke dig.

Hvis du falder over et tegltag, som du kan lide, er det en god idé at tage et billede af det, så du kan fortælle os omkring dine ønsker. Vi kan samtidig tage forskellige typer teglsten med, så du har mulighed for at se, hvordan de ser ud i virkeligheden. Når du vælger os som tagfirma, får du kompetent rådgivning, så du er sikker på, at du vælger den rigtige tegltype.

Vi tilbyder et gratis og uforpligtende rådgivningsmøde, hvor vi inspicerer dit tag og snakker om dine muligheder. Til mødet vurderer vi samtidig, om tagkonstruktionen kan bære et tegltag, eller om der er behov for ændringer, før der er klar til tegltag. Hvis det er tilfældet, får du besked om det, før du takker ja til et tilbud.

Når vi er på besøg hos dig, måler vi dit tag, så vi kan udarbejde et konkret tilbud, inden vi tager afsted igen. I langt de fleste tilfælde er vi i stand til at udarbejde et tilbud til dig, mens vores rådgiver er hos dig. Der kan dog være situationer, som kræver lidt mere forarbejde, før vi kan udarbejde et tilbud – og i så fald får du besked om det på mødet.